Yoga Warriors. Yoga for Beredskabet (YFFR. Yoga for First Responders.)

Mennesker der hjælper mennesker befinder sig ofte i højrisikogruppen for at udvikle arbejdsrelateret stress. De leverer support i situationer med krigsførelse, naturkatastrofer, terror og overfald, hvor arbejdsopgaverne ofte kræver, at de konstant er mentalt og fysisk klar. Dette kan have alvorlige konsekvenser og udvikle sig til kroniske symptomer på stress, PTSD eller depression. Udover at styrke muskler, balance og smidighed er yoga en effektiv behandlingsform for arbejdsrelateret stress, fordi yoga påvirker nervesystemet og reducerer angst og uro (hyperarousal) i kroppen ved at arbejde aktivt med åndedrættet. Desuden sænker yoga adrenalinniveauet i kroppen og forbedrer kroppens evne til selvregulering, så den nemmere kan gå fra kamp/flugt til ro/hvile. 

 

SUP Yoga.

At tage yoga med ud på vandet kan være udfordrende, for hvordan står vi fast, når fundamentet under os er vakkelvornt? Hvordan holder vi balancen i modvind? Og hvordan kontrollerer vi kroppen på SUPboardet, når naturen ikke sådan lader sig kontrollere? Heldigvis har du din vejrtrækning: Når du kan trække vejret, kan du finde balancen alle steder. Også på boardet. Og også i (vand)hundens stilling!

TSY. Trauma-Sensitive Yoga.

Traumesensitiv yoga er en særlig blid yogaform, hvor fokus ligger på at hjælpe mennesker med at genfinde kontakten til deres krop, støtte dem i at føle autonomi og at invitere dem til at lytte til de signaler, kroppen sender. Traume Sensitiv Yoga (TSY) er en særlig yogaform oprindeligt udviklet af David Emerson fra Boston Trauma Center at Justice Ressource Institute. Jeg er certificeret traume-sensitiv yogalærer hos Taylormade Yoga, som specialiserer sig i yoga specifik rettet mod mennesker med PTSD, sekundært traume, relationelle traumer eller komplekse traumer. Mennesker, som lever med traumer, kan have gavn af dyrke yoga som en måde at genlære kroppen selv-regulering. 

Mindfulness Yoga.

Mindfulness yoga er en blid yogaform, der kan praktiseres af alle, og kombinationen af  yoga og meditation er en meget effektiv vej til øget overkskud. Fokus i yogadelen ligger på at komme i bedre kontakt med kroppen og opleve øget fysisk velvære og med mindfulness tilgangen kan man finde ro og balance, blive bedre til at lytte til dig selv og få mere energi og overskud.

Sessionerne varer 90 minutter og indeholder traditionelle hatha yoga stillinger for at styrke og smidiggøre kroppen, vejrtrækningsøvelser og både kortere og længere meditationer både i stillingerne og på puden eller måtten.

Mindfulness Meditation.

Med mindfulness meditation arbejder du med din opmærksomhed. På dine tanker, følelser og kropsfornemmelser - såvel som opmærksomhed på dine omgivelser. Du træner at bliver mere nærværende og opmærksomt tilstede lige nu og her og at stoppe op i dine automatiske tankerækker, tankemønstre, domme, vurderinger osv. Med mindfulness bliver du langt bedre i stand til at styre dit sind, så det ikke styrer dig. Mindfulness er at være til stede med fuld opmærksomhed lige her og lige nu. At have alle sanser åbne, og at være opmærksom på dine tanker, følelser og sanseindtryk. Uden at bedømme. Uden at vurdere det, du oplever. Bare registrere det, som det er. Og så slippe det uden at reagere på det. Enkelt, og ikke altid nemt. 

​© 2016 MindTheMoment.