SUP-YOGA

At tage yoga med ud på vandet kan være udfordrende, for hvordan står vi fast, når fundamentet under os er vakkelvornt? Hvordan holder vi balancen i modvind? Og hvordan kontrollerer vi kroppen på SUP-boardet, når naturen ikke sådan lader sig kontrollere? Heldigvis har du din vejrtrækning: Når du kan trække vejret, kan du finde balancen alle steder. Også på boardet. Og også i (vand)hundens stilling!  
 

HVAD ER SUP-YOGA?

SUP-yoga er yoga udført på et SUP-surfbræt. Så simpelt kan det siges. Vi bruger SUP-brættet som flydende yogamåtte. Vi står, ligger og sidder på brættet og udøver asanas (kropsstillinger) samtidig med, at vi øger fokus på balancen og på vejrtrækningen.

HVORFOR ER SUP-YOGA SÅ GODT?
Du får brugt samtlige muskler i din krop, får bedre balance i din krop og dit sind og en god kontakt til vandet. SUP-yoga udfordrer din balance, dit mod, din muskelkontrol og dig. Rent fysisk bliver du udfordret på dine forskellige muskelgruppers styrke, din holdning og din krops balance, og din hjerne og dit nervesystems adaptationsevne og omstillingsparathed. Mentalt mærker du hurtigt, at du må acceptere at give slip på muligheden for at kontrollere alle dine omgivelser og i stedet samarbejde med de fysiske faktorer, som du KAN kontrollere; din vejrtrækning, din krop og dit bræt. Denne accept hjælper dig med at skabe åbenhed over for pludselige og nye situationer, så du nemmere kan møde livets bølgegang. Samtidig bevæger du dig i og med naturen hvilket bringer dig tættere på den og dig selv.

 

HVORDAN FOREGÅR DET?
Sessionerne varer ca 1.5 time og består af en kort intro til brættet på land og derefter 75 minutter yoga med fokus på styrke, smidighed og balance på vandet og en ”flydende” afspænding til sidst.

HVOR OG HVORNÅR FOREGÅR DET?

Sæsonen starter fra 5.5. 2018 og derefter er der sessioner hver søndag (13-14.30) og hver tirsdag (16.30-18). 

Sessionerne foregår i Spejlbassinet på Roskilde Havn ved Roskilde Kajakpolo, som sørger for det praktiske og udstyret: SUP board + paddle og en våddragt, hvis du ønsker det. Det er varmest i en våddragt, mens vandet er lidt koldt, men det kan være (meget) mere bekvemt at bevæge sig uden. Du medbringer til dit eget behov: badetøj/sports undertøj, som må blive vådt (eventuelt leggings + top i et materiale, som tørrer hurtigt), solbriller og solcreme. Husk også håndklæde, skiftetøj og evt vandflaske og det, som du skal bruge efter timen. 

Tilmelding og flere informationer finder du hos Roskilde Sup Yoga på facebook. 

HVAD KOSTER DET?

En enkelt session koster 220 kroner for 1.5 times session. Her får du leje af alt udstyr, intro til yoga på brættet og 5 kvarters effektiv yoga. 

Et klippekort, der ikke er personligt, og med 5 sessioner koster 750 kroner. For 150 kroner per session får du altså leje af alt udstyr, intro til yoga på brættet og 5 kvarters effektiv yoga.

Har du eget board og udstyr du vil benytte, kan du deltage for kr. 110,- per gang.

Betaling inden timen på Mobilepay 2521 9012, så du er sikret din plads.

HVORDAN MED VEJRET?
Vejret er altid godt på Roskilde Havn - og nogle gange bedre end andre. Som udgangspunkt finder timerne sted, også når det regner. Det flydende yogastudie ligger nede i terræn og i læ for blæsten, og du får helt sikkert varmen når du kommer på vandet og i gang med de forskellige asanas, og så betyder en regnbyge eller lidt blæst ikke noget.

 

Men men men: Er det tung regn eller voldsom blæst så lader vi bræt være bræt og aflyser. Det samme gælder selvfølgelig hvis det lyner. Hvis vi aflyser, refunderer jeg naturligvis din indbetaling, eller vi finder ud af sammen, om du skal rykke din session til en dag med bedre vejr. 

Tag under alle omstædigheder tøj med efter vejret, så du kan holde dig varm.

Vi ses på havnen, 

Kærligst,

 

Astrid

​© 2016 MindTheMoment.